YRMU_soft coverI mars utgis Rolf Løvlands bok

YOU RAISE ME UP – The Story of Secret Garden.

Boken forteller om Secret Gardens historie fra Grand Prix-seieren i 1995 frem til i dag. Boken inneholder også gjesteavsnitt av Barbra Streisand, Roger Hodgson (Supertramp) og en mengde andre bransjepersonligheter. Her får du også hele historien om tilblivelsen av verdenshiten ”You Raise Me Up”. Boken inneholder over 1000 bilder – mesteparten upubliserte fra artistenes private fotoalbum.

 

 

 

 

 

 

Tittel: YOU RAISE ME UP – The Story of Secret Garden

Forfatter: Rolf Løvland

Medforfatter: Fionnuala Sherry

Type bok: Dokumentar

ISBN: 978-82-303-3142-2

Ordernr: DC3142

Forlag: Cantando Musikkforlag

Telefon: 51 86 90 00

E-post: order@musikkforlaget.no

 

Utgivelsesdato i Norge: 3. Mars, 2016.

Språk: Engelsk, 400 sider

Pris: 495

ROLF2 ROLF untitled6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Vincent O’Byrne

BOKPRESENTASJON:

Rolf Løvland: YOU RAISE ME UP – The Story of Secret Garden

Med 5 millioner solgte CD-er er Secret Garden Norges største salgssuksess og musikkeksport siden gruppen ble dannet i 1995. Boken er en biografi om Rolf Løvlands og Fionnuala Sherrys reise gjennom 20 år – med blikk på bransjen, media og spesielle hendelser langs veien.

Karrieren startet med Eurovision Song Contest-seieren i Dublin i 1995. For første gang var det en instrumentalmelodi som vant det som omtales som «verdens største musikkonkurranse». Seieren ble et springbrett til en uvanlig internasjonal karriere med konsertturnéer over hele verden og 10 CD-utgivelser. I USA har utgivelsene ligget på Billboard-listene i over 400 uker (Billboard New Age). Barbra Streisand oppdaget gruppen og har spilt inn låten deres «I’ve Dreamed of You». Den ble fremført i hennes eget bryllup i 1998. Sangen «You Raise Me Up», som Rolf Løvland komponerte i 2001, ble senere innspilt og fremført av over 1000 forskjellige artister – deriblant Josh Groban som gikk til topps i USA med den; med Westlife som gikk til topps i UK (Record of the year, 2005); Il Divo, Aretha Franklin og mange, mange flere. I dag regnes «You Raise Me Up» som dette århundrets største copyright med et samlet salg på nesten 100 millioner.

Likevel er det kanskje pressens manglende interesse for gruppens karriere som er det mest oppsiktsvekkende. Boken forteller først og fremst alle de ufortalte historiene – møter og samarbeid med kjente artister som Barbra Streisand, Josh Groban, Westlife, Roger Hodgson (Supertramp), Hans Zimmer og den Oscar-vinnende komponisten Tan Dun, som uttaler til NRK: «Every morning before I start to compose, I always listen to a Secret Garden CD» … Boka forteller om konflikter med plateselskapet. En av historiene handler om tilblivelsen av klassikeren «You Raise Me Up» og hvordan den først ble nedstemt i utvelgelsesprosessen. Senere ble originalinnspillingen med den irske sangeren Johnny Logan refusert av plateselskapet, til stor dramatikk og personlige konflikter i kulissene.

USA er gruppens hovedmarked, med CD-salg i millionklassen, konsertturnéer og massiv promotering gjennom PBS (Public Broadcasting Systems) – den ledende kulturkanalen i USA. Men store deler av Asia har også omfavnet gruppens musikk. Årlige turnéer har gjort Secret Garden til en av de mest populære gruppene i land som Kina, Korea og mange av de sørøstasiatiske landene. Den kinesiske boikotten av Norge og det politiske etterspillet etter utdelingen av Nobels fredspris i 2010 har rammet Secret Garden hardt. Alle søknader om innreise for konserter har siden da blitt avslått, og ser ut til å ha blitt en fanesak for kinesiske myndigheter.

Boken er også en fortelling om musikkens tilblivelse og produksjon, og gir et bilde av prosessene under overflaten. Et skjebnestyrt møte mellom Rolf Løvland og Fionnuala Sherry i Irland forløste musikken – en musikk som mot alle odds utviklet seg fra å være en høyest privat «hjemmemusikk» til å bli utbredt og populær over hele verden.

YOU RAISE ME UP – The Story of Secret Garden er forfattet av Rolf Løvland, skrevet med sterkt eierskap til fortellingen. Fionnuala Sherry bidrar med personlige innspill, som kommentator til hendelsene sett fra hennes eget personlige perspektiv.

Gjesteskribenter omfatter artister som Barbra Streisand, Roger Hodgson og en rekke bransjepersonligheter. Historien er på ca. 400 sider, akkompagnert av ca. 1000 bilder – hovedsakelig upubliserte bilder fra artistenes egne fotoarkiv.

Den 24. februar kl 2055 viser NRK2 et eget program om fenomenet «You Raise Me Up». Programmet avslutter serien «Hitlåtens historie», og «You Raise Me Up» er den eneste skandinaviske sangen som er representert. I april/mai viser dessuten NRK Secret Gardens jubileumskonsert fra Kilden i Kristiansand med symfoniorkester og gjesteartister.